Spremni i na odmoru… „ljekarna u koferu“

Došlo je vrijeme za godišnje odmore, pa se lakše pripremamo za put i pakiramo kofere. Otpuštamo misli o obavezama, poslu i svakodnevnici te nastojimo opustiti um i tijelo… Ipak, u putnu je torbu korisno spakirati određene „S.O.S. pomagače“ ukoliko dođe do neželjenih situacija. 

 

Sam boravak na suncu uzimamo zdravo za gotovo, ne razmišljajući o mogućim posljedicama, a koje nam značajno mogu narušiti zdravlje jer dio UV zraka prodire u kožu inducirajući stvaranje slobodnih radikala, koji oštećuju DNA stanice.

Za posljedicu imamo stanje preosjetljivosti na sunce, fotodermatitise, alergije na sunce, iritacije,opekline, razvoj malignih promjena na koži… sve ostaje zapamćeno u našim stanicama. Dakle što imamo ljepšu i tamniju boju to imamo i veće oštećenje DNA u stanicama kože.

Kako bi se omogućila zaštita stanica te minimalizirala oštećenja DNA stanica uzrokovana slobodnim radikalima uslijed izlaganja UV zrakama, tvrtka Pileje razvila je proizvod naziva Proteochoc, na bazi molekule Porphyral HSP® i ulja boražine (Borago officinalis). Porphyral HSP® je zaštićeni patent koji povećava otpornost na slobodne radikale i time smanjuje lezije DNA izazvane UV zrakama te utječe na brže zacjeljivanje stanica.

Ukoliko se dogodi kakva nezgoda (udarci, uganuća, iščašenja, lomovi), operativni zahvat (za zacjeljivanje, kod vađenja zuba…) ili ako samo jako izgorimo na suncu, Proteochoc se preporuča za brži i uspješniji oporavak.

 

 

Često kad nam adrenalin i „napetost“ popuste, tijelo reagira pa nerijetko dolazi i do razvoja raznih infektivnih stanja, kao npr. gastroenteritis. Njega povezujemo s vrlo neugodnim simptomima jakog proljeva, mučnine, bolnih grčeva, povraćanja i generalno osjećaja opće slabosti. Iako simptomi traju kraći vremenski period, 1-2 dana, značajno nam narušavaju stanje kroz duži period, s obzirom da su posljedica infekcije i akutnog proljeva, dehidracija i malaksalost.

Rješenje koje pokriva sve potrebne mjere osigurala je tvrtka Pileje razvivši posebno specijaliziran probiotički proizvod u slučaju akutnog proljeva kod odraslih i djece od 5 godine životaLactibiane Imediu

Kombinacija 4 probiotička soja u dozi od 30 milijardi postepeno zaustavlja proljev, ublažava bolove uslijed grčeva i smanjuje stupanj dehidracije koja je neminovno prisutna uslijed proljeva. Prioritetna terapijska strategija kod akutnog proljeva djece od rođenja, uzrokovanog infekcijom ili antibiotskom terapijom jest probiotički proizvod Babybiane Imedia

Riječ je o najispitivanijem bakterijskom soju kod simptoma proljeva, LGG (Lactobacillus rhamnosus GG LA 801), u dozi od 10 milijardi - preporučenoj od ESPGHAN-a (Europskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu).

 

 

 

 

CISTITIS...I OVE GODINE...

Cistitisi i urogenitalne infekcije su samo još jedna ljetna boljka, a oni koji su mu skloni, dobro znaju koliko neugodno zna biti.

Najpametniji pristup je djelovati preventivno regulirajući urogenitalnu floru, koristeći sinergiju brusnice i ciljanog probiotika za ublažavanje urinarnih problema. Tvrtka Pileje razvila je probiotički proizvod, Lactibiane Cnd, gdje 1 specifični soj - Lb helveticus LA 401 candisis jača crijevnu i urogenitalnu floru te smanjuje rizik od vaginalnih mikoza (Candida albicans). 

Pozitivno djelovanje brusnice u tretmanu infekcija mokraćnog sustava već je odavna poznato,  osobito u slučaju infekcije E. coli, gdje oligomerni proantocijanidini (PAC) - skupina aktivnih spojeva sprječava prijanjanje E. coli na sluznicu mokraćnog mjehura, djeluje na zaštitni biofilm bakterija te potiče izlučivanje patogena putem urina.Od tvrtke Pileje dostupan je standardizirani tekući ekstrakt svježe biljke organskog uzgoja naziva EPS.

 

 

 

Tekst napisala: Lovorka Huljev, mag. nutr., fitoaromaterapeut, Ro.Ra. Natura

 

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra. Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB stranici „Um Tijelo Zdravlje“. Proizvode pronađite na web shopu www.pileje.hr