SOS ljekarna - Pripremite svoju obitelj za ljetovanje bez brige

Jedna od radosti planiranja ljetovanja je i pakiranje putne torbe.

U putnu torbu uzimate količinu garderobe ovisno o broju dana koje ćete provesti na ljetovanju. Tu si i mnoge druge nezaobilazne stvari ćete povesti na ljetovanje.

Od osobnih dokumenata i rekvizita za plažu pa sve do gadgeta, no jeste li na popis pakiranja stavili SOS ljekarnu?

Što treba sadržavati vaša SOS ljekarna za put?

Prije svega, provjerite imate li dovoljnu količinu terapije koju uzimate svakodnevno. Ponesite malo više od potrebne količine, u slučaju da vam se dio prolije, padne ili slično. No na putovanju možete se susresti i s novim zdravstvenim tegobama.

Problemi tijekom mokrenja

Nakon vremena provedenog na bazenima ili u plićacima, često se susrećemo s problemima pri mokrenju. Jeste li znali ? Američka brusnica poznata je po blagotvornom učinku na mjehur. Možete uživati u kupanju bez problema s mjehurom. 

  1. NoCist Intensive

Sadrži ekstrakt američke brusnice i brezu koje blagotvorno utječu na probleme s mjehurom i cistitisom. Namijenjen je djeci i odraslima, trudnicama i dojiljama. Dodatak prehrani u vrećicama koji se rastapa u vodi i ima brzi učinak. 

  1. NoCist Prevent

Dodatak prehrani na bazi ekstrakta brusnice i breze koji utječu na pravilno funkcioniranje urinarnog trakta. Preporučuje se koristiti preventivno. Naročito ako imate često problema s mjehurom i cistitisom.

 

 

Alergije tijekom ljetnih mjeseci  često pokvare odmor

Nažalost mnogima se pojave simptomi alergije, a niti ne znaju koji alergen je odgovoran za njihove simptome. Dio vaše SOS ljekarne neka budu dodaci prehrani koji će  ublažiti simptome alergija.

  1. Phytostandard crni ribiz – trputac

Jača prirodnu obranu organizma. Trputac će olakšati iskašljavanje, a crni ribiz djeluje protuupalno te se iz tog razloga koristi kod alergijskih tegoba. 

Što ako putujete u daleke i egzotične krajeve?

Ako je destinacija našeg godišnjeg odmora egzotično i tropsko mjesto s vrlo visokim temperaturama ili egzotičnom hranom, česta pojava su probavne tegobe, trovanja hranom ili vodom. Hrana koja nije tipična za mjesto u kojem inače boravimo, mogla bi nam otežati probavu, iako može biti najukusnije jelo koje smo probali.

  1. Lactibiane Voyage

Tijekom putovanja, mnogi imaju probavne smetnje uzrokovane promjenom okoline.

 Putujete li u neku drugu zemlju ili na neki drugi kontinent, organizmu će biti potrebna prilagodba na novu okolinu i njezinu gastronomiju.

 Kako bi prilagodba organizma prošla bez problema, ponesite Lactibiane Voyage u svojoj SOS ljekarni. Lactibiane Voyage počnite koristiti 2-3 dana prije odlaska na put te isti koristite tijekom boravka na putovanju.

Specifičnost ovog proizvoda je što može izdržati temperaturu od 40͘͘⁰C.

 

 

  1. Lactibiane Immedia

Neka vas ne iznenadi neugodni proljev tijekom odmora. Kako bi učinkovito reagirali na njega, neka dio vaše SOS ljekarne bude Lactibiane Immedia. Ovaj SOS probiotik  zaustavlja dijareju, a pri tome sprječava dehidraciju.

Ne zaboravite ni na vaše najmlađe prilikom pakiranja SOS ljekarne.

 

  1. Babybiane immedia

Probavni sustav djece uvijek je osjetljiv, a posebno na putu. Babybiane immediu treba imati u SOS ljekarni kad vaše dijete ima proljev. Otapa se u vodi te se uzima prije obroka, a sadrži najveću količinu LGG-a na tržištu. 

Mazalice za put

Opekline od sunca, ubodi komaraca i različite ogrebotine zahtijevaju posebnu njegu. SOS ljekarna svakako treba sadržavati kreme i gelove s protuupalnim i umirujućim svojstvima. 

  1. Porphyral HSP DERM krema, 50 ml

Krema koja djeluje protuupalno i potiče obnovu i zacjeljivanje kože. Idealna je za cijelu obitelj jer ju mogu koristiti najmanja djeca, trudnice i dojilje. To je krema za zacjeljivanje kože nakon sunčanja, kod crvenila ili iritacija kože te kod suhe kože. Krema sadrži patentiranu molekulu Porphyral HSP, ulje boražine, aloe veru i karite maslac, djelatne tvari hidratizirajućeg i obnavljajućeg djelovanja, za brži i intenzivniji integritet i oporavak kože.

  1. Specchiasol Aloe vera gel, 150 ml

100 % čisti aloa vera gel iz ekološkog uzgoja idealan za smirenje i hidrataciju kože nakon sunčanja. Koristiti se može i nakon depilacije kako bi se smanjile iritacije na koži.

Opremite svoju SOS ljekarnu i uživajte u odmoru bez tegoba!

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra.Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr  ili na našoj FB stranici „Um Tijelo Zdravlje“. Sve proizvode možete pronaći na web shopu www.pileje.hr ili www.specchiasol.hr .