Najmoćniji serum za lice-booster s vitaminom C?!

Kako odabrati vitamin C za lice?

Vitamin C jedan je od najmoćnijih sastojaka koji nalazimo u preparatima za njegu kože jer jako brzo daje vidljive rezultate.

Pri odabiru idealnog proizvoda s vitaminom C uglavnom razmišljamo o postotku tog vitamina s kojim želimo pomoći svojoj koži. Naravno bolje rezultate daju proizvodi koji sadrže veću koncentraciju vitamina C, ali treba paziti i na oblik vitamina C. Čista askorbinska kiselina je vrlo nestabilna i osjetljiva. Ona prodire kroz kožu samo ako joj je pH 3 što ju čini vrlo agresivnom i često izaziva ljuštenje kože.

U Novexpertu problem stabilnosti su riješili na genijalan način. Booster s vitaminom C sadrži dvije vrste vitamina C: japanski i francuski.

Japanski vitamin C stabiliziran je organskim silicijem, a francuski esterima grožđa. Sinergijsko djelovanje vitamina C sa silicijem povećava blagotvorno djelovanje vitamina C jer i silicij djeluje protiv starenja kože. Silicij koji neki nazivaju i „dermalnim cementom“ međusobno povezuje molekule hijaluronske kiseline, pojačava kolagen i fibroblaste, a djeluje i protuupalno i antioksidativno. Esteri groždane kiseline pojačavaju prodiranje vitamina C u kožu.

Osim toga ovaj način stabilizacije osigurao je proizvod kojem je pH 4,5 (pH kože lica je 4,7) što ga čini sigurnim i za upotrebu na suncu i osigurava njegovu stabilnost nakon otvaranja.

 

 

Koje su dobrobiti vitamina C za našu kožu?

Dokazano je da se tijekom starenja, ali i izlaganja kože suncu debljina epiderme smanjuje i gubi se elasticitet kože*. Vitamin C potiče poliferaciju fibroblasta i sintezu kolagena** što pomlađuje kožu i smanjuje fine bore.

Ljudsko tijelo stvara slobodne radikale čija se produkcija povećava kod izlaganja ultraljubičastim zračenju (sunčanje). Vitamin C snažan je anti radikal koji na slobodne radikale djeluje izravno, ali i neizravno u sinergiji s vitaminom E (također sadržanim u serumu).

 

Vitamin C u koži potiče cirkulaciju, sprječava pojavu hiperpigmentacijskih mrlja, ali i prosvjetljuje već nastale mrlje. Brojne su studije pokazale da smanjuje mogućnost dobivanja opeklina, djeluje anti ageing, smanjuje oksidativni stres kože, hidratizira, umiruje i zacjeljuje kožu, potiče sintezu kolagena i djeluje protiv bora…

 

Tko treba koristiti Booster Serum s vitaminom C?

Moderan način života pogotovo u gradovima gdje je zrak zagađen znatno smanjuje količinu vitamina C u tijelu. Kada tome pribrojimo i stres, kontracepcijske pilule, pušenje, boravak na otvorenom, bavljenje sportom, sunčanje… sigurna sam da smo svi stariji od 25 godina idealni kandidati za korištenje boostera s vitaminom C. Osim toga rezultat koji je vidljiv nakon svega nekoliko dana upotrebe na koži čini ga zvijezdom među preparatima Novexperta. Namijenjen je svim tipovima kože pa tako i najosjetljivijim, radi čuda na sivom i zagasitom tenu, umornoj koži i borama koje dobivamo smijanjem i mrštenjem, koži s hiperpigmentacijama koje nas sve više muče…

Što sve sadrži Booster Serum s vitaminom C

Svoju uspješnost i našu sklonost zaljubljivanju u njega, osim izuzetno velikoj koncentraciji od 25% vitamina C, booster opravdava i kombinacijom dodatnih, moćnih sastojaka:

  • za hidraciju u njemu zaslužni su 100% prirodni glicerin, pidoična i hijaluronska kiselina te polisaharidi
  • protiv znakova starenja djeluju vitamin E i novaxyline (patent Novexperta koji potiče pomlađivanje stanica direktno djelujući na matične stanice i stanice dugovječnosti)
  • umirujuće djelovanje ima bosabolol
  • za mikropeeling je zadužena mliječna kiselina
  • bioflavonoid zaslužan za stimulaciju mikrocirkulacije, a sadrži i betakaroten i adenozin

 

Kako koristiti Booster Serum s vitaminom C?

Tako cjeloviti preparat možete koristiti samostalno, pogotovo u ljetnim mjesecima kada nam je koža svima „masnija“. Za suhu kožu on će biti dodatna njega prije kreme za lice, a za one koje ne vole slojeve, može se pomiješati s kremom za lice.

Kao i svi proizvodi Novexperta on je prirodan, u organizmu u potpunosti biorazgradiv, hipoalergen i pogodan za upotrebu u trudnoći i dojenju.

Želite li pojačati učinak vitamina C na Vašu kožu, svakako razmislite i o Express Radiant pjeni za čišćenje lica. Ona, osim što odlično čisti sve nečistoće s lica (uključujući i šminku), radi i blagi enzimatski  peeling. Aplicira se 20-tak sekundi na vlažno lice i nakon toga trljajte lice još desetak sekundi. Ekstrakt papaje u njoj pomaže odvajanje mrtvih stanica s površine kože. Na taj način kremama koje koristite osiguravate potpuno i temeljito djelovanje. Novexpert preparati za njegu lica su prirodni i hipoalergeni, a kreirali su ih francuski doktori.

 

Napisala tekst: Ivana Bošnjak, stručni savjetnik za kozmetiku

*časopis Gerontology 2003

**Journal of Investirative Dermatology