Probavni sustav s naglaskom na crijeva ogledalo je našeg načina života.
Za zdravlje probavnog sustava važno je pridržavati se sljedećeg:
1. Ograničite unos crvenog mesa te izbjegavajte prerađeno meso.
2. Smanjite unos šećera.
3. Povećajte unos vlakana.
5. Pametno odaberite žitarice.
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka - tanko narezati
Komad đumbira veličine palca - naribati
500 g pilećih prsa – ukloniti kožu, izrezati na manje komade
250 g basmati riže
600 ml povrtnog temeljca
listovi korijandera i grčki jogurt sa smanjenom količinom masti (po želji) - za posluživanje
Na maslinovo ulje dodati narezani luk (sadrži INULIN – prebiotik koji služi kao hrana za crijevnu mikrobiotu) i đumbir (pomaže u zaštiti i zacijeljivanju crijeva, olakšava probavu). Kuhati 5 minuta i zatim dodati piletinu i rižu. Kuhati još 2 min pa dodati povrtni temeljac i pustiti da zavrije. Vatru smanjiti na lagano, poklopiti i kuhati dok riža ne omekša (8-10 min). Na kraju posipati s malo korijandera i poslužiti po želji s grčkim jogurtom.