[RECEPT] Kvinoja sa šparogama i kozjim feta sirom

Za šparoge možemo reći da su pravi vjesnici proljeća! Tijekom travnja i svibnja ova delikatesa prisutna je u mnogim jelima dajući im visoku vrijednost proteina, lipida, fenola i vitamina C. Osim navedenih hranjivih sastojaka, omiljena je u prehrani i zbog dobrog okusa i niske kalorijske vrijednosti.

Također, konzumacija šparoga povezana je i s prevencijom urogenitalnih infekcija. Pa tko ju ne bi poželio u svom tanjuru?

U nastavku vam donosimo i jedan jednostavan recept za izvrsno uravnoteženi obrok.

Sastojci

  • 2 šalice vode

  • 1 šalica kvinoje

  • 1 vezica šparoga cca 250 g

  • 1 limun (sok) i korica ako je bio

  • Kozji feta sir, po želji

  • Peršin, menta, vlasac

  • Maslinovo ulje

  • Sol, papar

 

Skuhati sadržaj 1 šalice kvinoje u 2 šalice vode (cca15 min).

Očistiti i narezati šparoge. U hladnu vodu staviti šparoge. Kada voda prokuha posoliti i kuhati oko 3 min. Ocijediti šparoge.

Napraviti preljev za salatu od sitno narezanog peršina, mente i vlasca, sokom i koricom 1 limuna i maslinovim uljem. Dodati sol i papar po želji

Staviti kuhanu kvinoju u posudu za salatu, dodati kuhane šparoge, feta sir i dresing .

 

Uživajte u jelu! Dobar tek!