Ready, steady, go

U ovom aktualnom periodu infekcija najčešće dišnog sustava, kontinuirano je riječ o tome kako spriječiti infekciju i tretirati je ukoliko nastupi. No, ponekad pokleknemo i doslovno ostanemo „skrpani“ u postelji. Umor, malaksalost, zaostali simptomi kašlja, povišena temperatura, puno sekreta... još uvijek smo nedovoljno spremni za povratak u akciju svakodnevne kolotečine i ostvarenja ciljeva. Ovog puta fokus je stavljen upravo na povratak u „imunitetnu formu“.

 

 

 

Još za vrijeme trajanja infekcije te neposredno nakon, kada je potrebno što prije stati na noge i vratiti se svakodnevnim obavezama, moguće je na učinkovit način ubrzati ozdravljenje i sam oporavak nakon infekcije- bolesti. Proizvod Immuchoctvrtke Pileje, u svom sastavu sadrži patentiranu molekulu Porphyral HSP, ekstrakt alge Porphyra Umbilicalis, akoja dokazano pomaže ozdravljenju i oporavku nakon bolesti na način da potiče sintezu HSP proteina (“heat shock proteini” = “proteini stresa”), čija je zadaća obnoviti ili eliminirati oštećenu stanicu, pritom vodeći računa o integritetu stanice. HSP poboljšava staničnu obnovu i imuno odgovor modulirajući upalu, uz vrlo brzo i učinkovito djelovanje prirodnog mehanizma stanične samoobrane. Ekstrakt eleuterokoka (sibirski ginseng, Eleutherococcus senticosus) u formulaciji djeluje uslijed umora u periodu oporavka nakon bolesti  kroz snažno adaptogeno djelovanje, a kako bi osoba što brže povratila fizički i psihički tonus nakon bolesti. Proizvod također sadrži ekstrakt eukaliptusa, biljke koja razrjeđuje sluz i potiče iskašljavanje te na taj način osigurava povoljan učinak na disanje. Prisutnost vitamina C u proizvodu stimulira imunitet i djeluje protiv umora. Važno je napomenuti da je navedeni proizvod kontraindiciran kod trudnica, dojilja i djece mlađe od 12 godina.

Ginseng (Panax ginseng) i sibirski ginseng (Eleutherococcus senticosus) su svakako prvi izbor biljaka ukoliko je riječ o ubrzavanju oporavka. Sibirski ginseng je jedna od komponenti u već spomenutom proizvodu Immuchoc, a Panax ginsengje moguće primijeniti u proizvodima PhytostandardGinseng kapsule te EPStekućem ekstraktu.

 

 

Mora se uzeti u obzir da je stres jedan od čimbenika koji uvelike može pridonijeti padu imuniteta.  Možemo reći da gotovo nema osobe koja nije pod nekom vrstom stresa, odnosno niti jedan čimbenik nema takav utjecaj na toliko veliki  broj osoba. Ukoliko se podvrgnutost stresu odvija u kontinuitetu kroz duži vremenski period, postajemo podložniji različitim infektivnim stanjima i bolestima. U reguliranju stresa i odgovora organizma na stres mogu nam u pomoć priskočiti tzv. adaptogene biljke. Ove čarobne biljke povećavaju sposobnost našeg organizma da se prilagodi raznim stresnim situacijama i posljedično povišenom hormonu stresa- kortizolu, a da pritom moduliraju promjene na raznim razinama organizma- neuroendokrinog sustava, metaboličkog sustava, imunog sustava te na fizičkom i psihičkom nivou.Phytostandard rodiole ili EPSrodiole tvrtke PiLeJe primjenjujemo kao pripremu za stresan događaj ili ako znamo će događaj trajati duže vrijeme, kod akutnog i kroničnog stresa. S ciljem smanjenja umora, poboljšanja spavanja, uslijed lošeg apetita, smanjenja iritabilnosti, smanjenja glavobolja, smanjenja smetenosti, za povećanje koncentracije i pamćenja te generalno poboljšanja radne sposobnosti tijekom stresnih perioda. Regulirajući stres, održavamo obrambenu spremnost organizma. 

 

 

Tekst napisala: Lovorka Huljev, mag. nutr., fitoaromaterapeut, Ro.Ra. Natura

 

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hrili na našoj FB stranici „Želim zdravlje by Ro.Ra. Natura“.

 

logo_pileje_i_mikronutricije.jpg