Zaštita i njega lica tijekom noći

Prije svega valjalo bi se podsjetiti kako nam je zdrav san neophodan za funkcioniranje i obavljanje svakodnevnih obaveza. Dok spavamo obnavlja se naš organizam kako bismo mogli fizički i mentalno odgovarati na sve zadatke koji su pred nama. Neprekidan san omogućuje da se kroz pore i folikule dlačica riješimo štetnih produkata, to omogućuje našoj koži da ostane zdrava.

San je neophodan za funkcioniranje organizma, te je jedan od temeljnih čimbenika u zdravlju naše kože.

San je neophodna rutina za svjež i blistavi izgled.

Tijekom sna tijelo proizvodi ljudski hormon rasta koji utječe na proizvodnju kolagena. Upravo je kolagen najzastupljeniji protein koji je glavna proteinska komponenta kože, kostiju i vezivnog tkiva. S godinama se smanjuje stvaranje kolagena, te naša koža ubrzano stari što dovodi i do pojave bora.

U REM fazi sna se povećava razina melatonina u organizmu, antioksidansa koji štiti našu kožu.

Potaknuti čestim upitima koja je najbolja rutina za „moj“ tip kože, te koji serum nanositi ujutro i navečer, nastojat ćemo kroz mali protokol pobliže objasniti primjenu seruma i krema ovisno o tipu kože, koji možete uvrstiti u svoju noćnu njegu.

Koža tijekom večeri i noći gubi više vode, jer se stanice u snu dva puta brže obnavljaju, stoga ju je važno nadomjestiti, kako bi spriječili pojavu bora i gubitak elastičnosti kože.

Noćna njega za normalnu kožu.

Hijaluronska kiselina je idealna kao anti-age njega jer potiče proizvodnju kolagena, zaslužna je za elastičnost i hidrataciju kože jer veže na sebe i 1000 puta veću količinu vode.

Kako bi pospješio prodiranje seruma u kožu, NovExpert je posebnom tehnologijom razlomio preveliku molekulu HA i dobio manje, djelotvorne molekule koje duboko ulaze u dermis i tako učinkovito djeluju na bore i elastičnost kože.


480 mg prirodne hijaluronske kiseline, koja odgovara količini od 20 injekcija u jednoj bočici.

Svoju potpunu hidrataciju potražite u Boosteru s hijaluronskom kiselinom

Za normalnu kožu u večernju rutinu uz serum poželjno je uvrstiti i hidratantnu kremu - Repulp kremu koja će stimulirati sirtuine stanice koje djeluju na volumen. Također sadrži i hijaluronsku kiselinu koja će dubinski popuniti bore, te ekstrakt zelene alge koja potiče stvaranje kolagena.

Preporuka: Repulp krema

Noćna njega za suhu kožu.

Kako bismo noću pospješili proces obnove kože, važno je istu i dobro očistiti kako bi otklonili make up i sve ostale zagađivače iz okoliša. Novexpert Ulje za čišćenje lica s omegama pomoći će nam otkloniti sve nečistoće s lica, a ujedno će i nahraniti i hidratizirati kožu lica osam sati nakon čišćenja. Aktivni sastojci će djelovati anti age i potaknuti stvaranje kolagena, te će dati našoj koži potrebnu noćnu hidrataciju.

Preporuka: Ulje za čišćenje lica s omegama

Tajna mladenačke i hidratizirane kože je upravo u omega-3 masnim kiselinama koje se prirodno nalaze u strukturi staničnih stijenki. S vremenom se njihove zalihe počinju trošiti pa koža gubi svoj elasticitet. Omega-3 masne kiseline pomažu koži apsorbirati zdrave hranjive tvari i izbaciti štetne tvari, što rezultira zdravom i sjajnom kožom.

Preporuka: Booster serum s omegama 

Mješovita koža.

Karakteristike mješovite kože su suhi obrazi, masna T-zona, poneka bubuljica ili miteser, ali i povremeno crvenilo. Najveći problem ženama stvara upravo masna T-zona, koja u odsustvu pravilne njege s vremenom može postati problematična i sklona nastanku mitesera i bubuljica.  Često je teško pravilno odabrati njegu radi kombinacije suhih i masnih dijelova na licu.

Odgovor za noćnu njegu mješovite kože je kombinacija Novexpert micelarne vodice i Repulp gela.

Micelarna će učinkovito ukloniti nečistoće i šminku, a hijaluronska kiselina će revitalizirati i nahraniti kožu.

Repulp gel će nadomjestiti gubitak visokovrijedne supstance neophodne u našoj koži, hijaluronske kiseline. A zbog gelaste strukture neće dodatno mastiti T-ZONU mješovite kože.

Preporuka:

Micelarna voda s hijaluronskom kiselinom 

Repulp gel

 

Masna koža.

Zbog prekomjernog lučenja sebuma, često smo skloni agresivnim sredstvima očistiti kožu, kako bi se riješili masnoće s površine kože, no često takav pothvat već nakon nekoliko minuta rezultira ponovnom pojavom sjajne, odnosno masne kože.

Vrlo je važno kožu očistiti blagim sredstvima. Novexpertov gel za čišćenje vrlo je blag prema hidrolipidnom sloju i siguran je i za trudnice i dojilje. Očistit će kožu, te ju istovremeno matirati bez isušivanja.

 

Kako bi noćna njega masne kože bila potpuna vrlo je važno dobro odabrati i gel, čija tekstura bolje odgovara za njegu masne kože nego li krema.

Backuchiol je retinol-like molekula koja ima anti aging djelovanje i protuupalni učinak te smanjuje lučenja sebuma bez isušivanja kože, umirit će kožu, matirati ju i hidratizirati. Vrlo moćan sastojak koji je vjerodostojna zamjena za retinol nalazi se u NOVEXPERT TRIO CINK GELU koji preporučujemo u noćnoj njezi masne kože.

 

Napisala: Mateja Rožić, mag.oec., stručni suradnik Ro.Ra. Natura 

 

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra.Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili www.novexpert.hr  ili na FB stranici Novexpert Hrvatska.