Što sunce čini mojoj kosi?

Osim vidljivo ispucalih vrhova, stradava i vlasište.

Najomiljenije godišnje doba i nije tako bezazleno. To je razdoblje kada naš um i tijelo totalno pustimo pod utjecaj prirode te svih njenih pozitivnih i negativnih strana.
Opušteno uživamo u godišnjem odmoru, ne razmišljajući ni o čemu osim „koliko dugo ćemo biti na plaži i kada ćemo ručati.“

Sunčajući se na plaži, upijajući zrake sunca, nezaobilazno nanosimo faktore, ulja i pekmeze na kožu i lice, kako bismo iste nahranili i zaštitili, no kako tretiramo našu kosu?

Zaboravljamo li da je kosa kruna koju nikada ne skidamo?

Učinak sunca je vrlo sličan toplini koja proizlazi iz sušila za kosu.
Sunce zagrijava naše vlasi, te ih sol i vjetar dodatno isušuju površinski, dok UVA zrake prolaze kroz kutikulu i oštećuju naše vlasište.

Takav proces onemogućuje našoj kosi da zadržava vlagu, dehidrira našu kosu i umanjuje joj sposobnost zadržavanja vlage i dovodi do gubitka keratina.

Kako nahraniti vlasište kose?

Nedovoljno je tretirati samo vrhove, moramo nahraniti i umiriti i vlasište od pretjeranog direktnog izlaganja suncu.

Pomno odabrani nutrijenti će hraniti kosu i davati joj vlažnost, te elastičnost, kako ne bi pala pod utjecaj štetnih UV zraka.

 

Koje proizvode odabrati?

Najbolje rješenje je maska za dubinsku regeneraciju koja osim što se nanosi duž cijele kose, umasirava se u vlasište, koje također stradava pod utjecajem sunčevih zraka.

 

Maska u ljetne dane daje pravi revitalizirajući i hidratantni tretman kosi.

 

Alantoin u maski će umiriti nadraženo vlasište, shea maslac će doprinjeti sjaju kose bez otežavanja. Pantenol će zadržati vlagu i poboljšati elastičnost koju je utjecajem UV zračenja izgubila. Fitantriol će ojačati kosu, dok će argan dati živost i sjaj.
Ricinusovo ulje će stimulirati sam folikul kose.

 

NAŠA PREPORUKA:

HARKONTROLL MASKA ( klikom na link nabavite svoju masku prije izlaganja kose suncu)

 

Prirodni pripravci za hidrataciju i obnovu suhe kose.

Često čitamo o tome kako majka priroda daje uvijek najbolje za nas. To doista i je tako. Prirodni pripravci, bez silikona i parabena imaju najviše hranjivih vrijednosti.
No pokušavajući napraviti hranjivi tretman za zaštitu kose, često se susrećemo s nedostatkom potrebnih sastojaka.

Kako ne bismo pribavljali ricinusovo ulje iz daleke nam Indije, ili tražili stablo argana u Maroku, svi prirodni hranjivi sastojci koji će zaštititi i nahraniti našu kosu od štetnih UV zraka, nalaze se u našem pakiranju veličine 120 ml.

Sprej kojim svakodnevno štitimo kosu od štetnih UV zraka.

U svega nekoliko potisaka dnevno po svježe opranoj ili suhoj kosi, nanijet ćete kolagen, koji će povećati elastičnost i vlažnost kose. Alantoin koji će umiriti vlasište, izloženo suncu.
Fitantriol sastojak koji će osnažiti kosu, te optimizirati apsorpciju aktivnih sastojaka (keratina i pantenola).

Pantenol ili provitamin B5 koji će imati ulogu hidratantnog sredstva,te će suhoj i iscrpljenoj kosi povečati udio vode, te onemogućiti lomljenje oslabljene i tretirane kose.

Uloga ricinusovog ulja doprinijeti će rastu zdrave kose, te će dati sve vitamine i minerale, u nezaobilaznoj kombinaciji s arganom.

 

NAŠA PREPORUKA:

HARKONTROLL SPREJ 

Preporučene proizvode nabavite klikom na link uz mogućnost individualnog savjetovanja.

A sve detaljnije o proizvodima pročitajte na: https://www.harkontroll.hr/

 

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra. Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB stranici „Um.Tijelo.Zdravlje ”.

 

Napisala: Mateja Rožić, mag.oec., stručni suradnik Ro.Ra. Natura