Prirodno rješenje za povratak u formu

Virusne infekcije respiratornog sustava su u zamahu i nekontrolirano se šire. Ispravno nošenje maske za lice uvelike će pridonijeti smanjenju širenja zaraze kapljičnim putem, no što kada svejedno obolimo?

Simptomi respiratornih virusnih infekcija su raznovrsni – povišena tjelesna temperatura, glavobolja, grlobolja, začepljenost nosa, kašalj, bolovi u mišićima i zglobovima, umor.

Ako ih već nismo spriječili, pokušajmo ih ublažiti i ubrzati oporavak organizma.

Priroda nam je pružila materijal za borbu!

...a  nalazi se u Specchiasol Influepid plus šumećim tabletama. Sadrže pročišćeni E.P.I.D.® propolis, palmitoiletanolamid, N-acetilcistein, vražju kandžu i prirodni vitamin C iz šipka.

SPECIFIČNI DODATAK PREHRANI KOJI UBRZAVA OPORAVAK I OLAKŠAVA SIMPTOME PREHLADE.

Propolis je smolasta tvar koju pčele sakupljaju i obrađuju, a koriste ga unutar košnice kako bi ju zaštitile od mikroorganizama, grabežljivaca, ali i od toplinskih promjena. Zahvaljujući propolisu, pčele uspijevaju stvoriti gotovo sterilne uvjete za sprječavanje infekcija ličinki.

Propolis ima snažno antimikrobno, antioksidativno i imunostimulirajuće djelovanje. Za navedene učinke propolisa zaslužni su polifenoli koji se nalaze u čistom propolisu u postotku od 5%. Preostali dio čine masne i nečiste komponente neugodnog mirisa koje značajno smanjuju aktivnost polifenola. Upravo radi toga potrebno je pročišćavanje i ispravno određivanje udjela polifenola koji se provode analitičkom kromatografskom tehnikom HPLC.

Palmitoiletanolamid (PEA) je endogeni amid masnih kiselina kojeg organizam prirodno proizvodi. U prirodi se nalazi u namirnicama kao što su meso, jaja, soja i kikiriki. PEA obavlja širok spektar bioloških funkcija povezanih s kroničnom boli i upalom. Međunarodna znanstvena zajednica smatra PEA dodatkom prehrani s protuupalnim i analgetičkim svojstvima.

N-acetil cistein štiti organizam od negativnih učinaka slobodnih radikala i oksidacijskih tvari. Također, ima specifično djelovanje u stvaranju sluzi čineći mukozne sekrete tekućima i time lakšima za izbacivanje iz organizma te se na taj tijelo lakše rješava uzročnika zaraze.

Vražja kandža (Harpagophytum procumbens) pripada biljkama penjačicama iz obitelji Pedaliacae. Korijenje sadrži polifenolne spojeve – komponente bogate protuupalnim, analgetskim i antioksidativnim karakteristikama. Prvenstveno se koristi kod reumatskih poremećaja koje često prate simptomi prehlade.

 

 

Vitamin C ili askorbinska kiselina je vitamin topiv u vodi. Ime duguje (askorbinska) skorbutu, bolesti koja se javlja kao posljedica smanjenog unosa vitamina C. Skorbut je bila česta bolest mornara budući da na dugim putovanjima nisu bili u mogućnost konzumirati svježe voće i povrće (izvore vitamina C).

Svojstva vitamina C dobro su poznata i korisna u borbi protiv oksidativnog stresa i slobodnih radikala. Vitamin C pozitivno djeluje na zdravlje imunološkog sustava, ima antioksidativno i antiradikalno djelovanje te pomaže u ograničavanju upalnog odgovora.

Počnete li se osjećati malaksalo, ne oklijevajte – otopite u vodi 1 tabletu Influepida plus ujutro i 1 navečer i probudite se svježi za novi dan!


Napisala: Tena Krizmanić, mag.ing.techn.aliment., stručni suradnik

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra.Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr, na našoj FB stranici Um.Tijelo.Zdravlje ili Instagram stranici um.tijelo.zdravlje.