Njega kože zimi

Nedostaje li koži više vlažnosti tijekom zimskog perioda?

Tijekom zimskih mjeseci najviše boravimo u zatvorenom prostoru, te je koža konstantno izložena suhom i toplom zraku, zbog čega ubrzano gubi vlagu, te postaje suha.

Često kao posljedicu nedostatka hidratacije osjetimo zatezanje kože, perutanje, crvenilo, preosjetljivost...

Kako bismo zaštitili svoju kožu, bazni koraci su ovlaživanje zraka unutar kućanstva, izbjegavanje tuširanja u vrućoj vodi, te konstantan unos tekućine u organizam.

Zašto je važno zaštititi i ojačati hidrolipidni i rožnati sloj kože?

Kroz objašnjenje samih pojmova doći ćemo i do konkretnog odgovora zašto je važna zaštita i potpora koži. Rožnati sloj kože služi kao svojevrstan oklop koji sprječava gubitak vode, te štiti od prodiranja bakterija i alergena.

Hidrolipidni sloj pomaže u održavanju vlažnosti, daje koži mekoću te djeluje kao zaštitna barijera.

U slučaju oštećenja hidrolipidnog sloja, oštećuju se veze između stanica, propušta se brže vlaga iz kože, te ona postaje sve isušenija i osjetljivija.

Zimi posebice moramo obratiti pažnju na sastojke u proizvodima koje nanosimo na lice.

Neophodno je da proizvodi sadrže tvari koje će vezati vlagu na sebe, te tvari poput emolijensa koji će omekšati i zagladiti kožu.

Odabir prave zimske rutine!

Ove godine su u fokusu čistači na bazi ulja.

Uljne čistače su žene godinama izbjegavale, no sada sve više otkrivaju nezamjenjivost istih.

Ulje za čišćenje s 5 omega

Uklanja sve vrste make up-a, uljne čestice privlače i otapaju uljne pigmente šminke, SPF-a, te vanjske nečistoće. Osim čišćenja lica, pruža i osmosatnu hidrataciju.

Nakon hidratantnog čistača, definitivni odabir bi bio serum booster s omegama.

Riječi koje bi opisivale booster s omegama: „hranjiv, umirujući, zacjeljujući, antioksidativan... A za sve to su zaslužni sastojci poput ulja kameline, inca inchi, ulja jojobe...

Da bi hidratacija bila upotpunjena uz hranjivu dnevnu kremu odabrat ćemo:

480 mg prirodne hijaluronske kiseline, koja odgovara količini od 20 injekcija u jednoj bočici serum BOOSTERA s HIJALURONOM.

Booster s hijaluronom je 100% prirodnog podrijetla, hipoalergen, zadivljujućom sposobnošću stimuliranja sinteze hijalurona  u koži.

Novexpert božićni paket

Novexpert je ove zime osim hidrataciju lica u sklopu paketa odlučio darovati i LIP UP BOOSTER za zimsku njegu usana.

Lip up vraća volumen, prirodni sjaj i njeguje konture usnica. Nakon 14 dana hijaluron u lip up-u blago popunjava bore, te usne izgledaju punije i zdravije.

 

Napisala: Mateja Rožić, bacc.oec., stručni suradnik Ro.Ra. Natura

 

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas na stranici www.novexpert.hr ili putem naše FB stranice Novexpert Hrvatska