Magnezijeva vodica u spreju - ljetno osvježenje!

 

Magnezij je mineral koji sudjeluje u preko 300 enzimatskih reakcija u našem tijelu i četvrti je mineral po zastupljenosti u našem organizmu. Utječe na krvni tlak, metabolizam, imunitet,  živčani sustav i stresna stanja te druge važne tjelesne funkcije. Nedostatak magnezija je vrlo čest problem posljednjih godina, a jedan od glavnih razloga za to su zagađeno tlo pa time i manjak magnezija u hrani koju konzumiramo. Osim što je bitan element mnogih naših organa i procesa u njima, tako je i od iznimne važnosti za zdravlje naše kože, kao jedan od bitnijih dermalnih mikronutrijenata.

 

Koja je hrana bogata magnezijem?

 

 

Magnezij se ne može sintetizirati u organizmu pa je nužan njegov unos putem hrane, pića ili dodataka prehrani.  Voće koje sadrži najveću količinu magnezija je banana, no da bi zadovoljili dnevne potrebe za magnezijem potrebno je pojesti više od 10 banana. Jednostavnije i praktičnije će biti posegnuti za magnezijem u nekom od kvalitetnih dodataka prehrani ili magnezijem u kozmetičkim proizvodima za kožu.

 

I koža treba magnezij!

 

NovExpert-ov tim stručnjaka napravio je istraživanje u kojem je polovica ispitanih žena prijavila probleme s osjetljivom kožom. To je ponukalo naše stručnjake da razviju liniju s magnezijem za osjetljivu i problematičnu kožu, na bazi magnezija naziva Velvety Hydro Biotic linija.

 

 

Osjetljiva koža je uvijek vrlo krhka, što se manifestira dobro poznatim simptomima: crvenilom, suhoćom, iritacijom, zatezanjem, itd… Nedavno je potvrđeno da je tome  glavni  uzrok stres kože.

Možda se pitate što to znači?

Naša koža veliki je „produžetak našeg mozga“. Gotovo 200 živčanih vlakana na 1cm2 naše kože  povezano je s našim mozgom. Manji psihički stres ili neka vrsta ozljeda na koži, dovoljni su da se živčana vlakna pretjerano stimuliraju, što dovodi do crvenila i iritacije.

 

Velvety Hydro Biotic linija!

Linija je stvorena od strane NovExpert stručnog tima liječnika baš za osjetljivu i reaktivnu kožu, no preko ljeta možemo je koristiti svi.

 

U  NovExpert-u predlažemo da osobe s osjetljivom kožom pribjegnu opuštajućim aktivnostima kao što su yoga i meditacija jer se utjecaj takvih aktivnosti brzo vidi na našem tijelu, pa zašto onda ne bismo primijenili istu metodu i u njezi lica? Zašto ne bismo prakticirali yogu za naše lice?

Aktivne molekule u našoj liniju su magnezij i Novaxyline (patent NovExpert-a), te one mogu smanjiti hiperaktivnost živčanih vlakana za 35%. Zato je magnezij izuzetno bitan sastojak kozmetičkih proizvoda. Hydro-Biotic proizvodi za njegu, Vašoj će koži osigurati svakodnevnu Yoga seansu, a učinkovitost smo pokazali studijama.

 

Magnezijeva vodica u spreju

 

 

To je izotonična vodica s najvećom koncentracijom magnezija iz Mrtvog mora, hipoalergena, sterilna, uz neutralan pH. Vodica s magnezijem štiti kožu od oksidativnog stresa pri čemu  koža postaje trenutno hidratizirana zahvaljujući izotoničnom mediju i više od 3 sata. Vodica u spreju ni na koji način ne narušava staničnu ravnotežu našeg organizma. Minerali u vodici su iz Mrtvog mora (2400 mg) i kao takva je prva certificirana vodica za osjetljivu kožu. Magnezij vodica u spreju ima umirujuće i fiziološko djelovanje i prava je dermatološka njega u slučaju alergija, ekcema, upale i asimptomatske nelagode kože.

 

Kome se preporuča magnezijeva vodica?

 

Njena primjena pokazala se vrlo korisnom kod dehidrirane i suhe kože, intolerantne kože sklone alergijama, kod atopijskog ekcema, rozaceje, dermatitisa očnih kapaka te nakon depilacije i brijanja.

 

Može se koristiti i kao tonik nakon čišćenja lica, kao fiksator šminke, booster za hidrataciju kože kada god poželite tijekom dana. Našla je svoju primjenu i kod muškaraca nakon brijanja jer smiruje i obnavlja mikrooštećenja uzrokovana britvicom.

 

 

Imate li osjetljivu kožu, svakako razmislite i o ostalim proizvodima iz magnezij linije. Mlijeko za čišćenje lica jedini je čistač koji  100% čuva dobru i poželjnu mikrofloru naše kože i hidrolipidni sloj kože, a da pritom smiruje osjetljivu kožu. Fluid i kremu za dnevnu njegu lica možete nadopuniti i magnezijevim peelingom za osjetljivu kožu. To je peeling kremaste teksture koji u sebi sadrži 5 veličina mikro čestica toliko nježnih da je prigodan i za eksfolijaciju usana. Tjednu rutinu brige za Vašu kožu upotpunite i detoks maskom za lice.

 

Proizvodi Novexpert su 100% prirodni, hipoalergeni i proizvedeni u Francuskoj, pogodni za upotrebu i kod trudnica i dojilja!

 

Napisala: Sonja Glumbić, dipl.ing.preh.tehnologije

Fitoaromaterapeut