KOLIKO STRES UTJEČE NA VITALNOST NAŠE KOSE?

Koliko smo osjetljivi na izgled naše kose i koliko je ona iskreni pokazatelj svega onoga što se u nama zbiva? Koje mjere možemo poduzeti da bi stres ostavio što manje posljedica na kvalitetu naše kose? Kako se oduprijeti i zaštititi pred svim izazovima stresa?

Stres u velikoj mjeri utječe na naše zdravlje i izgled. Želi zavladati svim našim strukturama života. Ako ne poduzmemo odgovarajuće mjere da ga svedemo na najmanju moguću mjeru kosa nam itekako može još dugo vremena pričati o ovom stresnom scenariju kojem svi skupa svjedočimo.

 

 

Sve što se događa u našim životima, uključujući i emocije može se reflektirati na izgled naše kose.

Hormoni stresa adrenalin i kortizol mogu u značajnoj mjeri poremetiti neke metaboličke funkcije pa tako i prehranu folikula kose u kojem on ostaje u deficitu potrebnih mikro i makro nutrijenata.  Na takav način se može usporiti rast, ući u fazu stagnacije folikula te provocirati opadanje i smanjenje kvalitete vlasi.

"Primjetila sam da mi opada kosa..."

U najgorem slučaju, kod raznih trauma, kosa može opadati u pramenovima s kružnim žarištem. U takvom ponavljajućem procesu potrebno je dosta vremena da fazu rasta ponovno probudimo i aktiviramo, stoga bi stres trebali pokušati reducirati na sebi odgovarajući način.

Što smo dulje izloženi stresu, posljedice su potencijalno sve veće, stoga pospremimo svoj unutarnji kaos dok se još uvijek nazire samo početak.

 

 

Da bi stvar bila još gora, rezultati stresnog razdoblja na kosi se mogu reflektirati i s odgodom, kada mislimo da to više nije niti moguće.

NAŠA PREPORUKA ZA REGULACIJU STRESA:

1. Phytostandard rodiola -šafran, 30 tableta

 

Dobro izbalansirana prehrana je od velike pomoći u regulaciji stanja kose

Nalazimo se u otegotnim okolnostima slobode kretanja što nam otežava obilazak trgovina u kojima bi nesmetano, bezbrižno birali i planirali kupovinu hrane. Ono na što sigurno trebamo obratiti pozornost je odabir proteina biljnog i/ili životinjskog porijekla (meso, riba, grahorice i mliječni proizvodi), mnoštvo povrća, vitamini, minerali i polinezasićene masne kiseline.

Na taj način osigurajmo sve nutrijente potrebne korijenu kose kako bi producirao kvalitetnu i čvrstu strukturu vlasi uz smanjenje opadanja. Olakšajmo si i priuštimo cjelovit i kvalitetan dodatak prehrani. Građa kose u najvećem postotku se sastoji od proteina keratina, pa bi formulacija s istime bila od izuzetnog značaja i koristi po zdravlje i kvalitetu kose.

NAŠA PREPORUKA:

1. Hårkontroll boost

2. Hårkontroll original 

3. Pileje, Omegabiane 3-6-9

4. Pileje, EPS: preslica i kopriva

 

 

Zauzmite se za sebe te njegujte prirodan i autentičan izgled!

Kosa može biti odraz vaše duboke osobnosti i prepoznatljivosti. Sada nam je iznimno dano vrijeme da imamo priliku upoznati svoju najbolju verziju sebe i uživati u svojoj iskonskoj ljepoti.

Pravo je vrijeme da odmorimo kosu od prekomjernog tretiranja vrućinom i suvišnom količinom proizvoda za oblikovanje kose koji najčešće ne daju spektakularne rezultate. Za promjenu, budite nježni prema sebi, zavolite se u potpunosti i zaštitite svoju kosu od mogućih negativnih vanjskih utjecaja.

Dozvolite si dubinsku njegu hidratizirajućim maskama i sprejevima koji neće dodatno dati težinu vašoj kosi, već će ju zaštititi i revitalizirati izvana. Koristite minimalno proizvoda za maksimalan rezultat sjaja i mekoće.

 

NAŠA PREPORUKA:

1. Hårkontroll maska 

2. Hårkontroll sprej 

 

 

Vježbajte i osigurajte si beauty sleep

Prihvatite bilo kakvu aktivnost koja će prokolati krv kroz vaše žile. Možete ležerno zaplesati uz omiljenu glazbu dok kuhate, a možete i vježbati s utezima ili na sobnom biciklu.

Igre su to bez granica.

Vježbanjem ćete potaknuti cirkulaciju i hranjive tvari će brže i bolje cirkulirati kroz vaše tijelo. Tako će folikul kose lakše doći do kisika i poslužiti se potrebnim nutrijentima koje smo unijeli u organizam.  Dakako, vježbanjem dokazano umanjujemo stres i potičemo lučenje hormona sreće te si tako omogućavamo čvršći i neprekinuti san. Benefiti su mnogostruki.

 NAŠA PREPORUKA :

1. Pileje, Chronobiane LP, 60 tbl

Meditirate li?

Nađite snagu i mir u sebi koje dosad niste imali vremena tražiti. Postoji više načina meditacije. Ona ne mora biti baš onaj klasičan oblik u lotus položaju. Bitno je da se pronađete u nekim ugodnim opuštajućim trenucima koji će postati dio vaše svakodnevice. Dozvoljena vam je mašta u potpunosti. Nije li to zov slobode iz vaše nutrine?!

Vizualizirajte.

Prihvatite.

 

 

Sada kad znate da ste maksimalno sve poduzeli za izgled i zdravlje, počnite ponosno uživati u svojoj raskošnoj, bujnoj i čvrstoj kosi.

Shvatite napokon da ste jednostavno prekrasni. Potražite na nas FB Hårkontroll Hrvatska i Instagramu hårkontroll_hr.

 

 

Tekst napisala: Ivana Čokljat, stručni suradnik