Kako do duge, a zdrave kose?!

Poticanje rasta kose jednostavnom masažom.

Rast kose potaknut masažom vlasišta nije mit, već je potkrijepljen mišljenjem mnogih znanstvenika. Masiranjem vlasišta potiče se bolji protok krvi, te folikuli dobivaju više kisika i hranjivih tvari, što potiče rast zdravije kose.

Kada napraviti tretman masaže vlasišta?

Obzirom da tretman možemo napraviti sami, bilo bi idealno da to činimo jednom tjedno prilikom pranja kose. Dovoljno nam je da izdvojimo svega nekoliko minuta za svoju kosu.


Kako bi tretman bio još učinkovitiji, preporučuje se umasiravanje uljima.

Harkontroll maska 

...za intenzivnu i dubinsku hidrataciju može se umasirati u vlasište, te ostaviti nekoliko minuta kao kura.

Aktivni sastojci poput alantoina umirujuće će djelovati na vlasište, pantenol će suhoj i oštećenoj kosi od mora i sunca vratiti vlagu i elastičnost. Ricinusovo ulje će stimulirati folikul kose, te će uz masažu dodatno potaknuti i rast zdrave kose. Shea maslac i argan će beživotnoj i umornoj kosi vratiti sjaj.

 

NAŠA PREPORUKA:

Harkontroll maska za dubinsku obnovu kose.

Korijen kose crpi hranu iz krvožilnog sustava, stoga je poželjno dodatno unijeti sve ključne nutrijente koje će potaknuti rast zdrave kose i povećati gustoću.

Zbog raznih faktora većina žena se susreće s vrlo ranim gubitkom kose.


Često čujemo komentare „ne mogu pustiti kosu dužu od ramena“.


Zbog manjka nutrijenata potrebnih za rast kose, te kvalitetu kose, imamo osjećaj kao da nam kosa gotovo i ne raste. Kada uz to dodamo i ispucale i neuhranjene vrhove koje stalno moramo šišati, duga kosa se čini kao san.

Dodatak prehrani koji će potaknuti rast mlade kose i dokazano spriječiti opadanje.

HARKONTROLL BOOST KAPSULE 

Na kojima je rađeno znanstveno ispitivanje sastojka keratin Cynatine®HNS u trajanju od 90 dana pokazalo je senzacionalne rezultate. Ispitanici su potvrdili da je došlo do smanjenja opadanja kose za 30%, te povećanja gustoće kose za 12 % te je kosa bila vidljivo sjajnija.

Hårkontroll Boost sadrži i niz drugih vitamina i minerala, ekstrakt bambusa bogat silicijevim dioksidom te proso. Hårkontroll Boost jača kosu kako bi zadržala svoj prirodni sjaj i snagu, posebno kada izgleda pomalo umorno i suho.

Unošenje dovoljne količine proteina je bitno za rast kose. Aminokiseline iz proteina imaju pozitivan učinak na izgled i opći dojam naše kose. Nezaobilazne su i esencijalne masne kiseline, te vitamin B koji se smatra najvažnijim za poticanje rasta kose i vitamin E koji djeluje kao antioksidans.


Nedostatak neophodnih nutrijenata nadoknadite s dvije kapsulice dnevno uz našu preporuku:

HARKONTROLL BOOST, kapsule

Napisala: Mateja Rožić, mag.oec., stručni suradnik Ro.Ra. Natura