KAKO BITI I OSTATI VITALAN

Vitalnost je izvor života iz kojeg se prožimaju svi naši uspjesi i hrabri pothvati. Osjećati se vitalno podrazumijeva i osjećaj potpunog zdravlja kako bismo u svojoj punoj snazi zračili pozitivnošću i samopouzdanjem.

 

Vitalnost je izvor snage i imuniteta

Možda ne postoji idealna formula kako da se uvijek svijetu pokažemo u svojoj najvećoj snazi i da zauvijek ostanemo na vrhuncu svoje produktivnosti, no postoji nekoliko načina kako očuvati i potaknuti svoju vitalnost.

Starenjem nam prirodno opadaju rezerve imuniteta.

S vremenom postajemo ranjiviji, kako emocionalno tako i fizički. Mudrost nam može pomoći kako bismo zaštitili svoje emocije, a zdravim načinom života (prehrana, tjelesna aktivnost) možemo jačati našu fizičku snagu. Kao velika potpora na jednom i drugom putu može nam poslužiti ekstrakt čovjekolikog korijena sibirskog ginsenga.

Možemo ga pronaći u raznim formulacijama pripravaka za imunitet i brži opravak, a postaje i sve češći odabir sportaša za održavanje performansi te za brže vraćanje u formu nakon bolesti. Njegova primjena nekad je bila rezervirana samo za kraljeve i careve, ali danas mnogo dostupnija s ciljem bržeg povratka u sve izazove današnjice u svojoj maksimalnoj snazi i vitalnosti.

NAŠA PREPORUKA:

1. Immuchoc 

 

Dinamika dobre energije podržava pobjednike

Ponekad se teško pokrenuti pa se dogodi da stojimo na mjestu ili se pak prepustimo letargiji. Zasigurno smo se svi našli u razdoblju u kojem nam je nedostajalo dovoljno volje i motivacije da promijenimo razloge našeg nezadovoljstva, a koje nas guši. Tada se iznenada nađemo u situaciji da bismo se samo željeli zatvoriti u svoju malu ljušturicu stvarajući imaginarni prostor sigurnosti i komoditeta.

Jesmo li svjesni da se vitalnost i osjećaj uspjeha zapravo nalaze izvan zone komfora?

Strah je ono što nas koči.

Sami sebe vrlo lako bismo mogli iznenaditi malim pobjedama i ispunjenjem koje nam može pružiti promjena naših navika.

Nakon svih dnevnih obaveza i odgovornosti koje život zahtjeva, mjesta za entuzijazam je sve manje. Naša volja za dinamikom i novim avanturama zna s vremenom biti sve bljeđa.

Ako još uvijek postoji želja da se pokrenemo i nadvladamo letargiju, rješenje uvijek možemo pronaći u prirodi.

NAŠA PREPORUKA:

1. Dynabiane 

 

Biti vitalan znači ostati mlad unatoč prolaznosti vremena

Kako zauvijek ostati mlad?

Kako da se barem tako što duže osjećamo?

Sve odgovore možemo pogledati u nekoj od epizoda znanstvene fantastike... sarkastično, zar ne?

Ipak dovoljno fantastično, ali i znanstveno objašnjeno, možemo primijetiti u djelovanju biljke astragalus na naš organizam. Već dva tisućljeća astragalus se u Aziji koristi kao tonik koji pojačava sve respiratorne i metaboličke funkcije te učinke eliminacije toksina.

Na ljudski organizam djeluje na način da oblaže telomerazu (jedan od najmoćnijih enzima koji sprječava da se DNK na krajevima stanica razveže) i tako usporava starenje. Inače, svi adaptogeni nam pomažu da se organizam što pravilnije vrati u ravnotežu i potaknu naše stanice na pravilan rad i razvoj. Stanje kojem težimo je usklađenost svih metaboličkih funkcija koje nas čuvaju od umora, stresa, lošeg imuniteta, nesanice i začetka razvoja nekih bolesti.

NAŠA PREPORUKA:

1. EPS Astragalus 

 

Zelena sunčeva energija

Čak niti astronauti nisu putovali na mjesec, a da sa sobom nisu ponijeli jednu od najvećih blagodati planeta Zemlje, a to je spirulina. Za takav zahtjevni pothvat astronauti su morali biti i ostati u optimalnom zdravlju i vitalnosti te je NASA s valjanim razlogom uvrstila spirulinu kao dodatak prehrani svemirskoj ekspediciji.

Ta dragocjena modrozelena alga ima vrlo bogat i cjelovit nutritivni sastav. Sadrži i veliku količinu klorofila koji ima sposobnost da alkalizira organizam, pročisti nas od teških metala i zaštiti naše stanice od mutacija. Klorofil možemo pronaći u svim zelenim biljkama, a najzastupljeniji je u modrozelenim (spirulina) i zelenim (klorela) algama.

Najveće čudo klorofila je njegova molekularna struktura gotovo podudarna sa strukturom hemoglobina. Molekule klorofila najviše pomažu u obnavljanju crvenih krvnih stanica, vraćajući nam energiju vitalnosti.

NAŠA PREPORUKA:

1. Specchiasol Spirulina 

2. Specchiasol Chlorella 

 

Važno je biti fit

Čak i poneki kilogram viška može nas ponekad natjerati da se osjećamo tromije i manje fleksibilno. Sama znanost je obznanila važnost zdrave prehrane i koliko naše zdravlje ovisi i o optimalnoj tjelesnoj težini.

„U zdravom tijelu, zdrav duh“, zaista vrijedi.

Biti i ostati fit cijelog svog života je ponekad zahtjevan zadatak. Čak i najstarije, drevne civilizacije pokušale su na razne načine u svojim umjetninama, opisati okvire plodnosti i vitalnosti. Kad pogledamo suštinu, možda nisu bili daleko od istine.

Vrlo je važno da na vrijeme obratimo pozornost na stvaranje masnih naslaga, osobito na području oko trbuha koji može biti usko vezan s povećanom razinom kortizola, što ukazuje na problem nakupljanja kilograma na račun velike količine stresa.

Cirkulacija i limfna drenaža također su važan faktor da bismo se osjećali i izgledali dovoljno fit. Pravilna eliminacija tvari i tekućina u našem tijelu pomaže da se rješimo viška tekućine, koji se u suprotnom može nakupljati u obliku edema u našim nogama.

Užurbanom načinu života koji je osiromašen zdravim i raznolikim kretnjama, oslabljena limfna drenaža može biti još veća prepreka našem lakom i brzom koraku prema vitalnosti.

 

 

NAŠA PREPORUKA :

1. Specchiasol Primum sirup 

2. Pileje Rodiola 

 

Napisala:

Ivana Čokljat, stručni suradnik, Ro.Ra.Natura