Harkontroll - muška linija

Muškarci najčešće kada vide problem ćelavosti kod oca projiciraju to na sebe, te se pomire s činjenicom da će i oni oćelaviti.

Smatraju gubitak kose prirodnim procesom.

Lakše je spriječiti nego liječiti!

Ovo nije samo floskula, već je zaista činjenično stanje.

Na neke od uzročnika ćelavosti ne možemo utjecati, no neke zaista možemo eliminirati. U blogu o Harkontroll muškoj linij saznat ćemo neke od uzročnika ćelavosti, te vidjeti na koji način na njih možemo utjecati.

Danas gubitak kose kod muškaraca nije tabu tema, već se kao i kod žena veliki značaj pridaje tom problemu, te ga se aktivno rješava.

Harkontroll švedski bred za njegu kose razvio je jedinstven trokomponentni tretman za unutarnju i vanjsku primjenu. Razvili su proizvode koji će muškarcima pomoći u sprječavanju opadanja kose.

 

Jedan od većih uzročnika opadanja kose je genetika. Znanstvenici se dugi niz godina bave istraživanjima genetskih mutacija, te pokušavaju razumjeti genetske uzroke opadanja kose.

Genetska predispozicija samo je jedan od mnogih uzročnika opadanja kose.

Olakotna okolnost i utjeha je u tome da na neke uzročnike opadanja kose poput prehrane, možemo utjecati.

Smatra se da je za pravilno funkcioniranje folikula vrlo važno pravilno funkcioniranje organizma.

Stoga je poželjno pomno odabirati namirnice koje ćemo jesti, koje dokazano potpomažu u sprječavanju gubitka kose.

Kosa je izgrađena od proteina keratina. Ako se nezdravo hranimo, velika je vjerojatnost da ćemo unijeti manjak proteina, što će rezultirati oslabljenom i prorijeđenom kosom.

Harkontroll potaknut lošom prehranom kao uzrokom opadanja kose stvara Harkontroll boost man tablete.

Dodatak prehrani koji sadrži patentiranu molekulu keratina Cynatine HNS®, te biotin, cink, bakar i ostale potrebne nutrijente.

Keratin potiče sintezu aminokiselina sadržanih u kosi. Također ima i jedinstvenu bioraspoloživost patentiranog keratina, što omogućuje vezanje za prirodni keratin.

Cink je neophodan za sintezu testosterona, koji ima značajnu ulogu u održavanju zdrave kose.

Bakar čuva prirodnu pigmentaciju kose.

Harkontroll boost tablete smanjuju gubitak kose, ojačavaju otpornost, te potiču rast kose.

Harkontroll boostom nadomijestit ćemo manjak svih nutrijenata potrebnih za rast i sprječavanje opadanja kose.

Još jedan od čimbenika koji mogu dovesti do opadanja kose je slaba cirkulacija. Protok krvi omogućuje prijenos svih potrebnih nutrijenata.

Cirkulaciju ćemo potaknuti svakodnevnom masažom vlasišta. Kako bi ona bila još uspješnija dobar odabir je Harkontroll serum za za intenzivni rast kose.

Serum sadrži nutrijente poput ružmarina i hmelja koji će potaknuti rast folikula kose, te će potaknuti cirkulaciju i omogućiti bolji prijenos nutrijenata. Hmelj obiluje vitaminima koji stimuliraju i jačaju epidermis, te folikul dlake.

Nezaobilazni patent kojeg je razvio Harkontroll naziva se RootPrep TM® koji potiče aktivaciju matičnih stanica u folikulu kose, kako bi se intenzivirao rast nove kose.

Primjena seruma je svakodnevna na suhu ili ručnikom prosušenu kosu. Umasirava se u vlasište i ne ispire se.

Zadnji, ali ne i manje bitan proizvod iz Harkontroll linije je Harkontroll man šampon za jačanje kose.

Obzirom na to da su muškarci skloni svakodnevnom šamponiranju i pranju kose, tako dodatno čiste vlasište od lučenja sebuma, ali ga i isušuju i oštećuju kosu.

Dobar odabir je blagi šampon koji čisti nečistoće s kose i vlasišta, ali ne narušava mikrobiom vlasišta i ne uništava strukturu vlasi.

Šampon sadrži aminokiseline od kojih valja istaknuti L-arginin koji uvelike sudjeluje u jačanju korijena dlake, te pomaže kod problema ispadanja kose.

Napisala: Mateja Rožić, bacc.oec., stručni suradnik

 

Posjetite Harkontroll web stranicu i saznajte više informacija o proizvodima.

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra.Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr, na našoj FB stranici Um.Tijelo.Zdravlje ili Instagram stranici um.tijelo.zdravlje.