Detox Biljkama

 

Kada govorimo o detoksu, govorimo o uklanjanju suvišnih toksina iz organizma!

Tijekom života, ljudsko tijelo izloženo je brojnim ksenobioticima, od sastojaka hrane, preko okolišnih toksina sve do farmaceutskih pripravaka.

Kako bi se organizam uspješno borio protiv njih te ih uklanjao, razvio je složeni sustav enzima uključenih u detoksikaciju koji minimiziraju moguću štetu prouzročenu ksenobioticima.

 

Toksini uneseni putem hrane mogu biti:

  • prirodnog podrijetla – metabolički produkti nastali u životinjama i biljkama od kojih je hrana proizvedena i u mikroorganizmima
  • biološki i kemijski zagađivači zraka, vode i tla
  • ksenobiotici namjerno uneseni u hranu (aditivi)
  • toksikanti nastali tijekom procesiranja hrane

 

 

Odgovor biljaka na unesene toksine

Primum proizvod tvrtke Specchiasol, idealan je izbor za detoksikaciju organizma.

Primum je sirup pripremljen od ekstrakata pomno odabranog ljekovitog bilja (breza, potočarka, čičak, artičoka, srčanik, crni korijen) uz dodatak minerala (magnezij, cink, kalija) i koncentriranih sokova voća (šljiva, jagoda, marelica).

Primum uklanja štetne i nepoželjne tvari iz organizma (konzervansi, pesticidi, nusprodukti metabolizma) djelujući preko sustava za pročišćavanje prije svega jetre, bubrega i kože.

Pozitivan učinak dokazan je i potvrđen u međunarodnoj stručnoj literaturi i kliničkim studijama.

 


 

Stres, neuravnotežena prehrana, pušenje i alkohol okidači su općeg nezadovoljstva,a za posljedicu imaju kiselo-alkalni disbalans.

Redukcijom navedenih faktora pozitivno će se utjecati na stanje organizma, a postići će se i optimalni uvjeti za detoks.

Kiselo-alkalni disbalans posljedica je neravnoteže u stvaranju i izlučivanju kiselina i lužina, a rezultat je širok raspon poremećaja koji ukazuju na postojanje metaboličkog problema.

 

 

Detoks – preduvjet mršavljenju!

Kako bismo organizam vratili u stanje kiselo-alkalne ravnoteže, stručnjaci iz Specchiasol-a razvili su dodatak prehrani pod nazivom PHisio balance

Sadrži kombinaciju mineralnih soli kalija i magnezija (kalijev citrat i magnezijev citrat), koncentrirane sokove naranče, jabuke i limuna te cink koji će uspostaviti kiselo-alkalnu ravnotežu.

Također, Phisio balance pozitivno utječe te pomaže pri mršavljenju.

Znanstvene studije potvrđuju kako je prekomjerna težina povezana sa stanjem kronične acidoze, stoga ćemo vraćanjem u kiselo-alkalnu ravnotežu ostvariti jednostavniji gubitak kilograma.

 

Izbjegnimo „napuhavanje“

Neugodna, no svakodnevna tegoba velikog broja ljudi je nadutost. Podrazumijeva osjećaj povećane količine plina u želučano-crijevnom sustavu.

Zajedno sa hranom gutamo i zrak, no kada je količina progutanog zraka velika, nailazimo na tegobe poput podrigivanja te prekomjernog izbacivanja plina kroz anus.

Budući da je kontroliranje unosa zraka u organizam često nesvjesna radnja, pristupamo dodacima prehrani koji će eliminirati plin kao uzrok neugodnom nadimanja.

Aeris kapsule uravnotežene su formulacije s fino usitnjenim biljnim ugljenom visoke čistoće, poznatih resorpcijskih svojstava, u kombinaciji sa suhim i uljnim ekstraktima ljekovitih biljaka (komorač, matičnjak, anis, limun, korijander).

 

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra. Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB stranici „Želim zdravlje by Ro.Ra. Natura“.

 

Tekst napisala: Tena Krizmanić, mag. ing. preh. ing