Bojanje kose - kućni tretman za njegu kose?

Boje za kosu - veliki izazov po zdravlje?

Svima nam je dobro poznato koliko upotreba nekih komercijalnih boja za kosu može biti izazov ne samo za našu kosu, nego i cjelokupno zdravlje. Neki sastojci mogu poremetiti naš probavni, hormonalni, dišni i urinarni sustav. Može se pojaviti i simptom ubrzanog rada srca, ali najčešće neki vid alergijske reakcije.

Sama pomisao da ju apliciramo netom iznad našeg najkompleksnijeg i najdragocjenijeg organa - mozga, trebala bi nam pobuditi već dovoljan oprez.

 

Prvo i osnovno bitna je sigurnost!

 

Prioritet u postupku bojanja kose trebao bi biti usmjeren upravo na sastav kemikalija koje boja sadrži. Tek nakon temeljite procjene biramo i željenu nijansu. Važno je obratiti pozornost na količinu štetnih sastojaka pa ono što želimo od boje jest da je:

1. bez amonijaka

2. bez rezorcina

3. bez parafenilendiamina

4. testirana na teške metale (Ni, Cr, Co)

5. dermatološki testirana

Najbolji odabir bile bi prirodne boje koje sadrže njegujuća ulja, prirodne pigmente i poneki inovativni sastojak koji ublažava ili u potpunosti izuzima vidljiva oštećenja kutikule kose. Nemojmo zanemariti niti eko-bio certifikate koji bi nam trebali biti dokaz neosporne kvalitete.

Odlučimo se stoga za proizvod koji će biti nježan prema našem zdravlju, a uz to će maksimalno njegovati naše vlasi.

 

Sam svoj majstor?

 

 

Mnogo talenata bi mogli otkriti u ovim nametnutim okolnostima samoizolacije.

Zašto ne bi obojali svoju kosu ili učinili uslugu našim najmilijima?

Idealni uvjeti za taj postupak bili bi drugi dan oprana i dobro raščešljana kosa. Masnom kremom zaštitimo kožu na prijelazima. Počinjemo slojevitim nanošenjem boje uz sam rub vlasišta oko lica, zatim kosu dijelimo na sektore ravnomjerno ostavljajući trag boje aplikatorom. Kako bi bili gotovo profesionalni, korisno je zaštititi vrat i površine nekim papirom ili ručnikom.

Zadnji korak - masažom vrhovima prstiju osigurajmo da se sav sadržaj  boje jednakomjerno raspodijeli po cijelom vlasištu.

Opustite se i pričekajte rezultat djelovanja pa zatim temeljito operite s nekim blagim šamponom namijenjenim baš za ovaj proces.

 

Kako izabrati nijansu i podton?  

 

 

Prvi broj označava dominantnu nijansu, a brojevi koji ga slijede označavaju podton ili sekundarnu refleksiju. Za najbolji rezultat stručnjaci preporučuju jednu, dvije nijanse svjetlije ili tamnije tonove od naše prirodne boje kose.

Eksperimentirajte.

Pronađite inspiraciju u boji naših očiju. Imate li više toplijih nijansi, idealni podtonovi bile bi nijanse bakra i zlata, a ako su vam oči s više primjesa hladnih boja birajte nijanse violet ili pepeljaste podtonove.

Ako niste sigurni koji podton odabrati, nabolje bi bilo pomiješati dva suprotna podtona.

 

Mogu li prirodne boje za kosu prekriti sijede vlasi?

 

 

Prirodne boje za kosu mogu pokriti i sijede vlasi. Za najbolji rezultat prekrivanja savjetujemo odabir samo po dominantnoj refleksiji bez podtona. Ako vas takav izbor ne veseli, pomiješajte jednu boju koja sadrži samo čisti ton i boju koja sadrži isti ton ali i željeni podton tj. sekundarnu refleksiju.

 

Konačni rezultat !

 

 

Uštedjeli ste na vremenu i novcu.

Nadamo se, zadovoljni s konačnim rezultatom. Možda ste ponosni i novootkrivenim talentom.

Najvažnije je da ste ipak odabrali prirodnu boju za kosu koja minimalno sadrži štetne sastojke, pruža maksimalnu zaštitu za konačni rezultat njegovane i lijepe kose.

Sigurni smo da s nijansom niste pogriješili.

 

NAŠA PREPORUKA:

1. TRICOLOR -  prirodna boja za kosu s tri njegujuća hranjiva sastojka

2. HC+ PROBIOTICI - ŠAMPON ZA OBOJENU KOSU

3. HC+PROBIOTICI - PROFESIONALNA MASKA ZA KOSU