EPS/phytostandard ekstrakt, na francuskom extraits de plantes fraîches standardisées, standardizirani ekstrakti ljekovitih biljaka, dobivaju se patentiranom tehnologijom ekstrakcije, od kojih je jedan od postupaka liksivijacija, odnosno progresivno iscrpljivanje aktivnih tvari u rastućim koncentracijama etanola koji se na kraju uklanja. Takav način ekstrakcije daje nam pripravke visokih koncentracija, puno većih nego u tinkturama tih istih biljaka. Suhi biljni ekstrakti otapaju se u glicerolu i vodi i nastaje „EPS pripravak“, nešto slično „sirupu“ ili iz njih nastaju kapsule i tablete kao suhi oralni pripravci.

Suhi oralni oblici dolaze u dva oblika:

1. Phytostandard tablete: duopripravak, odnosno kombinacija EPS ekstrakta dvije biljke sinergijskog djelovanja

2. Phytostandard kapsule: monopripravak, odnosno EPS ekstrakt jedne biljke u celuloznim kapsulama

Tablete s ekstraktima dvije biljke osmišljene su kao fitoterapijska strategija, kombinacija dvije biljke koje djeluju sinergijski.

Kapsule su osmišljene kao EPS ekstrakt jedne biljke koji je dostupan u maloprodaji kao OTC proizvod. Postoji vrlo veliki broj biljnih vrsta koji je dostupan, od matičnjaka, kurkume, sladića, crnog ribiza, čička, ehinaceje, valerijane, pasiflore i mnogih drugih biljaka.

PILEJE proizvodi u grupi PHYTOSTANDARD KOMBINACIJE BILJAKA, PHYTOSTANDARD MONOPRIPRAVCI