Um Tijelo Zdravlje

Drage čitateljice i čitatelji,

Od mjeseca veljače 2021, godine Newsletter UmTijeloZdravlje primat ćete u novom, proširenom izdanju i sadržavat će rubrike naših stalnih predavača – partnera koje imate priliku vidjeti i slušati na našim masterclassovima, jutarnjnoj jogi petkom ili večernjoj meditaciji ponedjeljkom.

Ideja za pokretanjem bloga, a zatim i NL UmTijeloZdravlje rodila se sasvim spontano kao posljedica komunikacije s vama, našim dragim klijentima i postupnom otkrivanju vaših interesa i potreba koji se poklapaju s našima.

Zašto naziv UmTiJeloZdravlje?  - Naš mladi suradnik Nikša, autor loga UmTijeloZdravlje koji ćemo vam uskoro predstaviti, fenomenalno je pojasnio naziv pa ću ga sad citirati : “ Kombinacijom slova U,T,Z  je oblikovan stiliziran čovjek. “U” predstavlja um koji dominira i predstavlja važnost uma u fizičkom i psihičkom zdravlju. Na mjestu glave stiliziranog čovjeka su listovi biljke koji simboliziraju rast i razvitak koji kreću iz uma, a jednako tako simbolizira i prirodne dodatke prehrani koje UmTijeloZdravlje preporuča. Um kao štit tijela i zdravlja. Kombinacija plave i bijele boje također ima simboliku. Plava boja je u Grčkoj mitologiji bila boje Atene, božice mudrosti, inteligencije i lukavosti, a bijela je bila boja Apolona, boga ljepote i medicine.”

Zadnjih 20 godina kao suosnivačica i direktorica tvrtke Ro.Ra.Natura svoj fokus stavljam na holistički pristup zdravlju i ljepoti. Započeli smo kao zastupstvo za dodatke prehrani i prirodnu kozmetiku da bismo kasnije svoju djelatnost obogatili cijelim nizom aktivnosti koje direktno ili indirektno utječu na zdravlje i ljepotu. BIti i ostati zdrav i vitalan mantra je koju slijedimo zadnjih 20 godina.

Iskustvo svih ovih godina pokazalo mi je da čarobna formula ili tableta koju ćete popiti i sve riješiti i izliječiti ne postoji. Briga o zdravlju jest cjeloživotni proces koji podrazumijeva niz alata i aktivnosti koje učimo i zatim primjenjujemo kroz život.

Ako bih morala pojasniti što je to zdrav i smislen život prvo što mi pada na pamet jest kako se hranimo, koje gorivo unosimo u svoje tijelo. Kako se opuštamo, nosimo sa stresom, svakodnevnim obavezama. Kakav je naš odnos sa samim sobom, obitelji, prijateljima, suradnicima. Da li je naša prehrana uravnotežena i zadovoljava li sve potrebne mikro i makronutrijente. Da li je potrebna individualizirana suplementacija (mikronutricija, fitoterapija). Kako se rekreiramo? ….

Kako i kada primijeniti razne alate za kvalitetniji život potaknulo me najprije na osnivanje bloga, a zatim i NL UmTijeloZdravlje. Želja nam je okupiti na jednom mjestu ljude koji su spremni nesebično podijeliti svoja znanja , vještine, iskustvo i učiniti naš život kvalitetnijim, smislenijim i sadržajnijim.

Ovaj mjesec pričamo o detoksu. Detoksu uma i tijela. Kako je to povezano? Koji su to mali koraci koje poduzimamo svaki dan za lijepe i dugotrajne rezultate? O tome će vam pisati Helena Šimurina (dr.med., specijalist obiteljske medicine), Ines Jukić (magistra filozofije, certificirana joga učiteljica) i Lovorka Huljev (magistra nutricionizma, fitoaromaterapeut).

Podijelit ćemo s vama nekoliko mikronutritivno uravnoteženih recepata koji će potaknuti detoks uma i tijela, jako ukusnih i vrlo jednostavnih za pripremu.

 

Veselim se novom NL za ožujak, novim korisnim temama i malim savjetima za velike promjene !

 

Hvala da nas pratite i čitate !

 

Romana Radeljević

 

 

 

 

  • Um Tijelo Zdravlje
  • Um Tijelo Zdravlje