O BRANDU

LOGO-PhytoPreventGrupa PiLeJe osnovana je u Francuskoj 1991. godine od skupine liječnika. Cilj joj je ponuditi rješenja za zdravstvene tegobe koja će biti komplementarna tradicionalnoj terapiji. Sa svojim multidisciplinarnim istraživačkim odjelom i u suradnji sa zdravstvenim djelatnicima u javnom i privatnom sektoru, laboratorij PiLeJe pridonosi znanstvenom istraživanju. Dvije discipline kojima se bavi su mikronutrijenti i individualizirana klinička fitoterapija s više od 260 formulacija namijenjenih zdravstvenim djelatnicima.

Grupa PiLeJe ima dva laboratorija: PiLeJe i PhytoPrevent. U laboratoriju PhytoPrevent proizvode se standardizirani ekstrakti svježih biljaka (EPS – Extraits fluides de Plantes Standardisés) isključivo organskog uzgoja koji zdravstvenim djelatnicima omogućuju individualizirani pristup pacijentu kroz propisivanje formulacija (kombinacija biljaka) prilagođenih specifičnim potrebama pacijenta.

Ekstrakti se dobivaju novom metodom prerade i ekstrakcije koja je zaštićeni patent laboratorija PhytoPrevent – liksivijacija alkoholom (u rastućim koncentracijama etanola) čime je očuvan integritet biljke, a rezultat su ekstrakti veće molekularne raznolikosti, bržeg djelovanja te širih namjena. Ekstrakti se na tržištu mogu pronaći u tri oblika: tekući Phytostandard u glicerolu te Phytostandard tablete i kapsule.

INOVACIJE

Ovo je brand koji donosi na europsko tržište inovacije i novitete iz svijeta fitoterapije, te u svojem procesu prerade i ekstrakcije ljekovitih biljaka koristi organski uzgojene, svježe biljke koje se ekstrahiraju novom, metodom prerade i ekstrakcije: liksivijacija alkoholom (različite koncentracije alkohola). Rezultat su ekstrakti veće molekularne raznolikosti, bržeg djelovanja te širih namjena. Ekstrakti biljaka se nalaze u dva oblika proizvoda: kapsule i tablete te EPS-ovi, ekstrakti biljaka otopljeni u glicerolu.

IZDVAJAMO:

 

EPS Artičoka

Novi je oblik artičoke na tržištu. Dobiva se ekstrakcijom (liksivijacijom) svježih, organski uzgojenih listova artičoke. Sadrži cinarin, flavonoide (heterozidi luteola i apigenola) te seskviterpenske laktone. Zbog specifičnog postupka ekstrakcije djelatnih tvari iz svježe biljke, EPS artičoka sadrži dvostruko veći broj različitih molekula te tri puta veću koncentraciju djelatnih tvari nego tinktura artičoke. Budući da ne sadrži etanol pogodan je za osobe koje ne smiju ili ne žele konzumirati alkohol. Preporuča se za detoksikaciju jetre i kod povišenog kolesterola, a dolazi u obliku kapsula ili tekućeg ekstrakta.

Phytostandard Artičoka crna rotkva

Artičoka je koleretik i kolagog, koristi se prilikom  otežane probave, zatvora te nakon masnih obroka. Također štiti jetru i čisti jetru.

Dobiva se ekstrakcijom (liksivijacijom) svježih, organski uzgojenih listova artičoke. Sadrži cinarin, flavonoide (heterozidi luteola i apigenola) te seskviterpenske laktone.

Crna rotkva: Dobiva se ekstrakcijom (liksivijacijom) svježih, organski uzgojenih korjena crne rotkve . Sadrži glukozinolate te flavonoide.

Čisti jetru, koleretičko, kolagogno

  •  Detox jetre
  •  Dugotrajno uzimanje lijekova

(hormonalno liječenje, kontraceptivi, THS)